Homeopathie is er voor iedereen!

Mensen van jong tot oud kunnen bij een homeopaat terecht. Bij kinderen zijn soms één of twee consulten voldoende, bij volwassenen duren behandelingen doorgaans langer. Ziekten die al langer bestaan vragen meer tijd korte, acute ziekten. Omdat homeopathie ieders zelfgenezend vermogen behandelt, biedt het ondersteuning bij allerlei soorten klachten. Zij kunnen van fysieke of mentale aard zijn, maar ook reële klachten waarbij de reguliere artsen niets kunnen aantonen. Denk bijvoorbeeld aan chronische vermoeidheid of fibromyalgie. 

Een ziekte of symptoom ontstaat meestal niet zomaar. Daarom is het voor een homeopaat belangrijk om naar de oorzaak ervan te kijken. Klassieke Homeopathie geeft behandeling op maat; afgestemd op u als individu. Dat betekent dat er niet een standaard geneesmiddel is voor een ziekte, waardoor mensen met dezelfde ziekte mogelijk verschillend behandeld kunnen worden. Bel of mail gerust eens vrijblijvend om te vragen wat homeopathie voor ú zou kunnen betekenen!

 

Genezen kunt u zelf!

Iedereen heeft een zelfgenezend vermogen dat evenwicht tracht te behouden in ons systeem. Zonder dat we het altijd weten hebben we voortdurend te maken met invloeden van verschillende aard en daarop reageert onze levenskracht in gezonde toestand op een passende manier. Ziekte ontstaat, wanneer dit uit balans is. Daardoor kan ons lichaam niet meer adequaat reageren. Vaak is er lichamelijk dan nog niets merkbaar of zijn er klachten (b.v. vermoeidheid) die voor een arts niet aantoonbaar zijn.

Klassieke Homeopathie geeft uw lichaam de kans om zelf te genezen. Het is een misvatting van velen dat homeopathie een ziekte behandelt of geneest. Homeopathie behandelt onze levenskracht, de Dynamis! Deze wordt als het ware aangespoord en ondersteund in zijn juiste reactie op een ziekte. Door de oorzaken van disbalans op te sporen kan men preventief behandeld worden of van een ziekte herstellen. Dit herstel is duurzaam en verloopt mild, zonder schadelijke bijwerkingen.

 

Samuel Hahnemann

Dr. Samuel Hahnemann was de grondlegger van de homeopathie. Hij was arts en   apotheker en leefde van 1755 tot 1843. Met Kinine (een middel tegen malaria) ontdekte hij voor het eerst dat men van ziekte genezen kon worden door een stof te geven die klachten oproept die sterk op die van de ziekte lijken (homeios = gelijk; pathos = ziekte). Een gelijksoortig homeopathisch middel legt onze levenskracht, ons zelfgenezend vermogen, niet stil, maar stimuleert het juist om een ziekte te overwinnen. Deze ontdekking was en is voor veel mensen opzienbarend, omdat de reguliere geneeskunde meestal geneesmiddelen gebruikt die tegengesteld zijn aan de ziekte. Daardoor krijgt het lichaam minder kans zelf weerbaarheid op te bouwen tegen invloeden en ziekten. 

 

 Duurzaamheid

Homeopathie is een geneeswijze die natuurlijk en duurzaam is. Er worden uitsluitend natuurlijke stoffen gebruikt uit onder meer planten, dieren en mineralen, zonder daarbij de aarde uit te putten. Bij het bereiden van bruikbare middelen uit deze stoffen,  worden ze sterk verdund en geschud, potentiëren genoemd.

Duurzame effecten van homeopathische behandeling zijn merkbaar doordat u mentaal en lichamelijk (weer) veerkrachtig bent geworden. Dit betekent bijvoorbeeld, dat u minder snel ziek zult worden en eerder van een ziekte zult herstellen.

 

Ziekteclassificatiebloem                                      

Als Klassiek Homeopaat werk ik volgens de oorspronkelijke methode van Hahnemann en gebruik daarbij het ziekteclassificatiesysteem waarmee  Register Homeopaten (RH) zich van andere homeopaten onderscheiden. Het is een behandelwijze waarbij alle gegevens en klachten die tijdens de anamnese in het eerste consult naar voren komen, gerangschikt worden in groepen.  Deze groepen worden weergegeven in een ziekteclassificatiebloem. Deze bloem geeft me een overzicht van de oorzaak van klachten en de volgorde waarin ze behandeld moeten worden voor een duurzaam resultaat.

 

Interesse? U bent van harte welkom!

Homeopathie is een effectieve geneeswijze. Dat wordt steeds weer aangetoond door praktiserend homeopaten en door de wetenschap. Voorts ligt er een zeer interessante en veelomvattende filosofie aan ten grondslag. Als u er iets meer over weet, ontdekt u dat het eigenlijk heel vanzelfsprekend is om voor genezing gebruik te maken van de natuurlijke geneeskracht van uzelf. Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor deze vorm van gezondheidszorg!