Over mij

Graag stel ik me aan u voor.
Mijn naam is Carlinde Schoonen. Ik ben homeopaat in opleiding.
Dat betekent dat ik zelfstandig consulten afneem, maar met een ervaren homeopaat afstem over de behandeling die ik geef. 

 Mijn besluit om een praktijk voor Klassieke Homeopathie te starten was vanzelfsprekend. Als kind werd ik al gefascineerd door de natuur. Ik vond het heerlijk om in de bossen of op het strand te zijn en wilde van alles over dieren en planten weten. Ook de geneeskrachtige werking van kruiden boeide me. De natuur en het respect voor de aarde en alles wat daarop leeft zijn een belangrijke rol in mijn leven gaan spelen. Daarnaast ben ik enorm geïnteresseerd in de geneeskunde en geestelijke gezondheidszorg, waarover ik door mijn werk veel heb geleerd. Zonder dat ik me het bewust was, ben ik als het ware naar de homeopathie toe gegroeid.

 Het werken als homeopaat in opleiding betekent veel voor me, omdat ik in mijn behandelingen vorm kan geven aan de voor mij ideale gezondheidszorg.
Wanneer u bij me komt, heb ik niet alleen belangstelling voor uw ziekte of probleem, maar voor u als persoon. Achtergrond, sociale omstandigheden, belangrijke gebeurtenissen, geest en lichaam – alles hangt met elkaar samen en kan een rol spelen bij het ontstaan van klachten. Ik werk tevens als psycholoog en deze ervaring geeft een extra dimensie aan de homeopathische consulten. Vaak gaan mensen zich door homeopathie mentaal beter voelen. Maar als u toch tijdelijk extra ondersteuning kunt gebruiken, dan is aanvullende psychotherapie zeker mogelijk.

Iedereen heeft een eigen vermogen tot herstel, daarvan ben ik overtuigd! Ik vind het een voorrecht om u deze kwaliteit (weer) te laten ervaren. Wanneer het zelf herstellend vermogen weer zijn werk kan doen, kunnen gezondheid en welbevinden terugkeren.