Gang van zaken(oud)

Tijdens de lockdown maatregelen in verband met het coronavirus kunt u gewoon bij mij op consult blijven komen.  U bent van harte welkom! 

Wilt u vrijblijvend informatie over Klassieke Homeopathie? 
Elke laatste vrijdag van de maand geef ik gratis informatieve consulten, online of telefonisch. Voor een afspraak kunt u me mailen of bellen via info@homeopathie-aarderijk of 06-34063057.

Wanneer u heeft besloten bij mij in behandeling te gaan, mail ik u voorafgaand aan de intake een afspraakbevestiging met een privacyverklaring en een behandelovereenkomst om te tekenen. Deze documenten zijn ook op mijn praktijk aanwezig.

Verloop van de behandeling
Tijdens ons eerste consult neem ik een uitgebreide anamnese af van 1,5 tot 2 uur. Daarin wil ik van alles weten over uw klacht of ziekte. Maar ook stel ik vragen over allerlei andere zaken. Voorbeelden zijn: ziekten in uw familie, huidig en vroeger medicatiegebruik, belangrijke levensgebeurtenissen en uw karaktereigenschappen. Zo probeer ik een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de klacht(en), u als persoon en uw achtergrond. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat ik de homeopathische middelen kan kiezen die het best bij u passen.

Na het eerste consult krijgt u de medicatie met instructie over de toediening. Niet lang daarna nemen we contact met elkaar op om te kijken of we met de behandeling op het goede spoor zitten. De behandelingsduur hangt af van de klachten waarmee u komt. Soms zijn enkele behandelingen voldoende. Bij chronische ziekten is dit niet het geval. Wanneer de behandeling aanslaat en klachten tot rust komen, zie ik u elke 8-12 weken terug in een vervolgconsult. Zo’n consult duurt ongeveer een uur. Blijft het na langere tijd goed gaan, dan hoeft u steeds minder vaak te komen.

Kwaliteitsgarantie
Met het lidmaatschap van de NVKH – De Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten voldoe ik aan de kwaliteitseisen die deze vereniging aan mij stelt.
– Een afgeronde vijfjarige studie tot Klassiek Homeopaat.
– Een diploma Medische Basiskennis.
– Jaarlijkse homeopathische en medische nascholingen
– Deelname aan werkgroepen voor het delen van expertise.
– De ruimte en de bedrijfsvoering van mijn praktijk voldoen aan de  gestelde eisen. 

Voorts sta ik ingeschreven in het Register van Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en ben ik onderhevig aan het TCZ Tuchtrecht. Om te voldoen aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) ben ik aangesloten bij het klachtenexpertisecentrum Quasir en daarmee ook bij de geschilleninstantie Zorggeschil.

Tarief en vergoeding
De kosten van een homeopathisch consult bedragen doorgaans €100,-. Dit is inclusief de homeopathische medicatie (ruikflesjes) en onze contacten tussen de consulten over uw genezingsproces.
Bent u aanvullend verzekerd, dan vergoeden de meeste zorgverzekeraars een aanzienlijk deel van de behandelingen vanwege mijn lidmaatschap bij de NVKH. Een voordeel is dat uw Eigen Risico niet wordt aangesproken. Uw zorgverzekeraar kan u hierover meer informatie verstrekken.