Gang van zaken

 

Vóór de eerste afspraak

Wanneer je hebt besloten bij mij in behandeling te gaan, mail ik voorafgaand aan de intake een afspraakbevestiging met een privacyverklaring en een behandelovereenkomst om te tekenen. Deze documenten zijn ook op mijn praktijk aanwezig.

 

Verloop van de behandeling
Tijdens de intake neem ik een uitgebreide anamnese af van 1,5 tot 2 uur. Daarin wil ik van alles weten over de reden van je komst en over allerlei andere zaken. Bijvoorbeeld: ziekten in je familie, medicatiegebruik, belangrijke levensgebeurtenissen en je karaktereigenschappen. Zo probeer ik een compleet beeld te krijgen van je gezondheid en jou als persoon en krijg ik mooie aanwijzingen voor een passende behandeling.

 

Na het eerste consult

Na dit eerste consult stuur ik je de homeopathische middelen in ruikdoses met een voorschrift. Niet lang daarna nemen we contact met elkaar op om te kijken of we met de behandeling op het goede spoor zitten. De behandelingsduur hangt af van de klachten waarmee je komt. Soms zijn enkele sessies voldoende. Bij chronische ziekten is dit niet het geval. Wanneer de behandeling aanslaat en je gezondheid verbetert, zie ik je elke 6-12 weken terug in een vervolgconsult. Zo’n consult duurt ongeveer een uur. Blijft het na langere tijd goed gaan, dan hoef je steeds minder vaak te komen.

 

Tarief en vergoedingen

De kosten van een homeopathisch consult bedragen €100,-. Dit is inclusief de homeopathische medicatie (ruikflesjes) en onze contacten tussen de consulten over je genezingsproces. Een eenmalig kort consult (als je verder niet door mij wordt behandeld) kost €35,-. Voor een huisbezoek binnen Enschede worden geen extra kosten gerekend.

Ben je aanvullend verzekerd, dan vergoeden de meeste zorgverzekeraars de consulten volledig of voor een aanzienlijk deel. Een voordeel is dat je eigen risico niet wordt aangesproken. Je zorgverzekeraar kan hierover meer informatie verstrekken.

Mijn consulten worden vergoed, omdat ik voldoe aan de kwaliteitseisen die de beroepsvereniging NVKH aan mij stelt.

Kwaliteitsgarantie

Met het lidmaatschap van de NVKH – De Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten, voldoe ik aan de kwaliteitseisen die deze vereniging aan mij stelt.

 • Een afgeronde vijfjarige studie tot Klassiek Homeopaat.
 • Een diploma Medische Basiskennis.
 • Jaarlijkse homeopathische en medische nascholingen
 • Deelname aan werkgroepen voor het delen van expertise.
 • De ruimte en de bedrijfsvoering van mijn praktijk voldoen aan de gestelde eisen. 

Voorts sta ik ingeschreven in het Register van Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en ben ik onderhevig aan het TCZ Tuchtrecht.

Om te voldoen aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) ben ik aangesloten bij het klachtenexpertisecentrum Quasir en daarmee ook bij de geschilleninstantie Zorggeschil.

  Neem contact met me op voor vragen of inplannen van een consult

  +31 6 34063057

  Jekerstraat 182, 7523VT Enschede

  info@homeopathie-aarderijk.nl

  Openingstijden

  Praktijk: maandag via mail; dinsdag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00

  Telefonisch spreekuur: dinsdag t/m vrijdag van 8.30 – 9.00

  VOLG AARDERIJK HIER

  CONTACT

  +31 6 34063057

  info@homeopathie-aarderijk.nl

  KvK: 72000694

  AGB zorgverlener: 90107262

  AGB praktijk: 90067864

  Algemene voorwaarden

  Privacybeleid