Gang van zaken

 

Vóór de eerste afspraak

Wanneer je hebt besloten bij mij in behandeling te gaan, mail ik voorafgaand aan de intake een afspraakbevestiging, een privacyverklaring en de algemene voorwaarden. 
Deze documenten zijn ook op mijn praktijk aanwezig.

 

Verloop van de behandeling
Tijdens de intake neem ik een uitgebreide anamnese af van 1,5 tot 2 uur. Daarin wil ik van alles weten over de reden van je komst en over allerlei andere zaken. Bijvoorbeeld: ziekten in je familie, medicatiegebruik, belangrijke levensgebeurtenissen en je karaktereigenschappen. Zo probeer ik een compleet beeld te krijgen van je gezondheid en jou als persoon en krijg ik mooie aanwijzingen voor een passende behandeling.

 

Na het eerste consult

Na dit eerste consult stuur ik je de homeopathische middelen in ruikdoses met een voorschrift. Niet lang daarna nemen we contact met elkaar op om te kijken of we met de behandeling op het goede spoor zitten. De behandelingsduur hangt af van de klachten waarmee je komt. Soms zijn enkele sessies voldoende. Bij chronische ziekten is dit niet het geval. Wanneer de behandeling aanslaat en je gezondheid verbetert, zie ik je elke 6-12 weken terug in een vervolgconsult. Zo’n consult duurt ongeveer een uur. Blijft het na langere tijd goed gaan, dan hoef je steeds minder vaak te komen.

 

 Tarieven

Mijn consulten worden niet vergoed door zorgverzekeraars.
De kosten van een homeopathisch consult bedragen doorgaans €85,-.  
Een eenmalig kort consult (als je verder niet door mij wordt behandeld) kost €30,-. Voor een huisbezoek binnen Enschede worden geen extra kosten gerekend.
Homeopathische middelen (ruikflesjes) en contacten tussen de consulten zijn bij de prijs inbegrepen. 

 

 

Kwaliteitsgarantie

Als Klassiek Homeopaat voldoe ik aan de volgende kwaliteitseisen:

  • Een afgeronde vijfjarige studie tot Klassiek Homeopaat.
  • Een diploma Medische Basiskennis.
  • Jaarlijkse homeopathische en medische nascholingen
  • Deelname aan werkgroepen voor het delen van expertise 

 

 

    Neem contact met me op voor vragen of inplannen van een consult