Homeopathie is er voor iedereen!

Mensen van jong tot oud kunnen bij een homeopaat terecht. Bij kinderen zijn soms één of twee consulten voldoende, bij volwassenen duren behandelingen doorgaans langer. Omdat homeopathie ieders zelfherstellende kwaliteiten behandelt, biedt het ondersteuning bij allerlei soorten klachten. Zij kunnen van fysieke of mentale aard zijn, maar ook voor een regulier arts niet aantoonbaar, terwijl ze wel reëel zijn. Denk bijvoorbeeld aan chronische vermoeidheid of fibromyalgie. 

Een ziekte of symptoom ontstaat meestal niet zomaar. Daarom is het voor mijn als homeopaat belangrijk om naar de oorzaak en aanleiding ervan te kijken. Klassieke Homeopathie geeft behandeling op maat; afgestemd op u als individu. Dat betekent dat er niet een standaard geneesmiddel is voor een ziekte. Daardoor kunnen mensen met dezelfde ziekte, mogelijk verschillend behandeld worden. Bel of mail gerust eens vrijblijvend om te vragen wat Klassieke Homeopathie voor ú zou kunnen betekenen!

Genezen kunt u zelf!
Iedereen heeft een zelfgenezend vermogen dat evenwicht tracht te behouden in ons systeem. Zonder dat we het altijd weten hebben we voortdurend te maken met invloeden en daarop reageert onze levenskracht in gezonde toestand op een passende manier. Ziekte ontstaat, wanneer dit uit balans is en ons lichaam niet meer adequaat kan reageren. Vaak is er lichamelijk dan nog niets merkbaar of zijn er klachten (b.v. vermoeidheid) die niet aantoonbaar of te diagnosticeren zijn.

Klassieke Homeopathie geeft uw lichaam de kans om zelf te genezen. Het is een misvatting te denken dat homeopathie een ziekte behandelt of geneest. Homeopathie behandelt onze levenskracht, de Dynamis. Deze wordt als het ware aangespoord en ondersteund in zijn juiste reactie op invloeden. Door de oorzaken van disbalans op te sporen kan men preventief behandeld worden of van een ziekte geheel of gedeeltelijk herstellen. Dit herstel is duurzaam en verloopt mild, zonder schadelijke bijwerkingen.

 

Samuel Hahnemann
Dr. Samuel Hahnemann was de grondlegger van de homeopathie. Hij was arts en apotheker en leefde van 1755 tot 1843. Met Kinine (een middel tegen malaria) ontdekte hij dat men van ziekte kon herstellen door een stof te nemen die klachten oproept die sterk op die van de ziekte lijken (homeios = gelijk; pathos = ziekte). Een gelijksoortig homeopathisch middel legt onze levenskracht niet stil, maar stimuleert het juist om een ziekte te overwinnen. Deze ontdekking was en is voor veel mensen opzienbarend, omdat de reguliere geneeskunde dikwijls geneesmiddelen gebruikt die tegengesteld zijn aan de ziekte. Daardoor krijgt het lichaam minder kans zelf weerbaar te worden tegen ziekten en ziekmakende invloeden, zoals virussen en bacteriën.

Duurzaamheid
Homeopathie is een geneeswijze die natuurlijk en duurzaam is. Er worden uitsluitend natuurlijke stoffen gebruikt uit onder meer planten, dieren en mineralen, zonder daarbij de aarde uit te putten. Bij het bereiden van bruikbare middelen uit deze stoffen, worden ze sterk verdund en geschud, potentiëren genoemd.

Duurzame effecten van homeopathische behandeling zijn merkbaar doordat u mentaal en lichamelijk (weer) veerkrachtiger bent geworden. Vaak zijn dit de eerste tekenen van verbetering. Over langere tijd betekent dit dat u minder snel ziek zult worden en eerder van een ziekte zult herstellen.

Ziekteclassificatiebloem
Als Klassiek Homeopaat werk ik volgens de oorspronkelijke methode van Hahnemann en gebruik daarbij zijn ziekteclassificatiesysteem waarmee  Register Homeopaten (RH) zich van andere homeopaten onderscheiden. Alle gegevens en klachten die tijdens de anamnese naar voren komen, worden daarbij gerangschikt in groepen.  Deze worden weergegeven in een ziekteclassificatiebloem die me een overzicht geeft van de oorzaken en aanleidingen van klachten en de volgorde waarin ze behandeld moeten worden voor een duurzaam resultaat.

Interesse? U bent van harte welkom!
Klassieke Homeopathie is een effectieve geneeswijze. Dat wordt steeds weer aangetoond door praktiserend homeopaten. Voorts ligt er een zeer interessante en veelomvattende filosofie aan ten grondslag. Als u er iets meer over weet, ontdekt u dat het eigenlijk heel vanzelfsprekend is om voor genezing gebruik te maken van de natuurlijke geneeskracht van het eigen lichaam. Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor deze vorm van gezondheidszorg!