Graag stel ik me aan u voor.
Mijn naam is Carlinde Schoonen. Ik ben Klassiek Homeopaat.
Sinds 2018 behandel ik mensen met diverse aandoeningen.

Mijn besluit om een praktijk voor Klassieke Homeopathie te starten ontstond als vanzelfsprekend. Als kind werd ik al gefascineerd door de natuur. Ik vond het heerlijk om in de bossen of op het strand te zijn en wilde van alles over dieren en planten weten. Ook de geneeskrachtige werking van kruiden boeide me. De natuur en het respect voor de aarde en alles wat daarop leeft zijn een belangrijke rol in mijn leven gaan spelen. Daarnaast ben ik enorm geïnteresseerd in de geneeskunde en geestelijke gezondheidszorg, waarover ik door mijn werk veel heb geleerd. Zonder dat ik me het bewust was, ben ik als het ware naar de homeopathie toe gegroeid.

Het werken als homeopaat betekent veel voor me, omdat ik in mijn behandelingen vorm kan geven aan de voor mij ideale gezondheidszorg. Het liefst werk ik samen met collega’s uit reguliere en complementaire gezondheidszorg. We kunnen van  elkaar leren en met elkaar hebben we zoveel meer te bieden aan mensen die zorg behoeven.

Wanneer u bij me komt, heb ik niet alleen belangstelling voor uw ziekte of probleem, maar voor u als persoon. Achtergrond, sociale omstandigheden, belangrijke gebeurtenissen, geest en lichaam – alles hangt met elkaar samen en kan een rol spelen bij het ontstaan van klachten. Mijn achtergrond als psycholoog geeft een extra dimensie aan de homeopathische consulten. Vaak gaan mensen zich door homeopathie mentaal beter voelen. Maar als u toch tijdelijk extra ondersteuning kunt gebruiken, dan behoort aanvullende psychotherapie zeker tot de mogelijkheden.

Iedereen heeft een eigen vermogen tot herstel, daarvan ben ik overtuigd! Ik vind het een voorrecht om mensen deze kwaliteit (weer) te laten ervaren. Wanneer het zelfherstellend vermogen weer in balans is, kan het zijn werk goed doen en kunnen gezondheid en welbevinden terugkeren.