Over Klassieke Homeopathie

 

Wat is Klassieke Homeopathie?

Herstellen kun je zelf!

 Iedereen heeft een zelfherstellend vermogen, onze levenskracht, die evenwicht tracht te behouden in ons systeem. Zonder dat we het altijd weten hebben we voortdurend te maken met invloeden en daarop reageert de levenskracht in gezonde toestand op een passende manier. Ziekte ontstaat, wanneer dit uit balans is en ons lichaam niet meer adequaat kan reageren. Vaak is er in de eerste periode nog niets merkbaar, zijn er klachten (b.v. vermoeidheid) die regulier niet aantoonbaar zijn, of voel je je niet jezelf.

Homeopathische middelen

Homeopathische middelen worden gemaakt van natuurlijke stoffen uit onder meer planten, dieren en mineralen, zonder daarbij de aarde uit te putten. Bij het bereiden worden deze stoffen sterk verdund en geschud, potentiëren genoemd. Daardoor werken ze mild, volgen jouw natuurlijke reactievermogen en hebben geen schadelijke bijwerkingen.

De natuurlijke weg naar duurzaam herstel

Door via homeopathie ons zelfgenezend vermogen aan te sporen weer juist te reageren op invloeden, kan het zijn werk weer goed doen en kunnen gezondheid en welbevinden terugkeren. De factoren die bijdragen aan het ontstaan van disbalans worden in de behandeling meegenomen, waardoor homeopathie duurzaam en preventief werkt. De eerste tekenen van verbetering zie je vaak doordat je mentaal en lichamelijk (weer) veerkrachtiger wordt. Over langere tijd word je minder snel ziek.

Waarvoor kan ik bij Aarderijk terecht?

De gezondheidsproblemen waarvoor je bij een homeopaat terecht kunt zijn bijvoorbeeld spierpijn, reuma, colitis ulcerosa of een andere ziekte van het maag-darmstelsel, longproblemen, KNO-klachten, eczeem en hormonale klachten. Voorbeelden van onverklaarbare en mentale klachten waarbij ik je kan ondersteunen zijn:  depressie, burn-out, chronische vermoeidheid en fibromyalgie. Kinderen kunnen met hulp van Klassieke Homeopathie ook ondersteund worden in hun ontwikkeling op allerlei gebied, bijvoorbeeld motorisch, sociaal-emotioneel en op school. 

Het maakt niet  uit hoe oud je bent of op welke manier je je gezondheid wil verbeteren. Samen kunnen we kijken wat ik voor jou kan betekenen! Je kunt me daarvoor bellen of een berichtje achterlaten. 

Samen kijken wat ik voor jou kan betekenen? Dat kan altijd door te bellen of een berichtje achter te laten!

Interesse? Je bent van harte welkom!

Klassieke Homeopathie is een effectieve therapie. Dat wordt steeds weer aangetoond door praktiserend homeopaten. Voorts ligt er een zeer gedegen filosofie aan ten grondslag, die uitgaat van natuurwetmatigheden. Als je er iets meer over weet, ontdek je dat het eigenlijk heel vanzelfsprekend is om voor verbetering van je gezondheid weer gebruik te maken van de natuurlijke geneeskracht van je eigen lichaam. Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor deze vorm van gezondheidszorg!

Grondlegger van Klassieke Homeopathie:

Samuel Hahnemann

Hahnemann was arts en apotheker en leefde zo’n twee eeuwen geleden. Hij ontdekte dat een ziekte kon uitdoven door een stof te nemen die bij een gezond persoon klachten oproept die sterk op die van de ziekte lijken (homeios = gelijk; pathos = ziekte). Een gelijksoortig homeopathisch middel legt onze levenskracht niet stil, maar stimuleert het juist om ziekte te overwinnen. Deze ontdekking was en is voor veel mensen opzienbarend, omdat men vanuit de reguliere geneeskunst meestal anders kijkt naar ziekte en gezondheid.

Neem contact met me op voor vragen of inplannen van een consult

+31 6 34063057

Jekerstraat 182, 7523VT Enschede

info@homeopathie-aarderijk.nl

Bereikbaarheid

Telefoon: dinsdag t/m vrijdag
8.30 - 17.00
Je kunt me altijd mailen
Wanneer ik tijdelijk niet aanwezig ben, neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op

 

VOLG AARDERIJK HIER

CONTACT

+31 6 34063057

info@homeopathie-aarderijk.nl

KvK: 72000694